Yoğun çavdar içeren ekmek çeşitlerinin üretimi için karışım
Çavdar unu %60, buğday unu, kurutulmuş çavdar hamur ekşisi, çavdar malt unu, gluten, tuz ve enzim içerir.
Kullanım Oranı:
%100
Raf Ömrü:
12 ay.
Ambalaj
Kağıt Torba 25 kg.
Reçete
CARTERO YOĞUN ÇAVDAR MİKSİ
10,000 kg.
Maya
0,200 kg.
Su
yaklaşık 6,000 l.
Hamur Ağırlığı
16,200 kg.
Yoğurma süresi:
4 + 6 dakika
Hamur sıcaklığı:
27-28 °C
1. fermantasyon:
20 dakika
Hamur ağırlığı:
0,550 Kg. Hamur dinlendirildikten sonra istenilen ağırlıkta tartılır ve bambu kalıplara işlenir. Buğday unu ile üzeri süslenir.Kalıplar içinde dinlendirmeye bırakılır.
2. fermantasyon:
Yaklaşık 60-90 dakika
Fırın sıcaklığı:
240 °C’de fırına verilir ve daha sonra sıcaklık 200 °C ‘ye düşürülür.
İstim verilir. Başlangıçta baca klapesi kapalıdır. Pişirmenin sonuna
doğru klape açılır.
Pişirme süresi:
Yaklaşık 50 – 70 dakika, hamur büyüklüğüne göre.
Ürün hakkındaki sorularınız veya detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.